Utrusta hemmakontoret rätt

Allt fler sköter sina jobb hemifrån just nu. Ska du arbeta på heltid hemifrån är det smart att tänka på hur din arbetsplats ser ut och vad du har tillgängligt där. Här kommer några snabba tips på hur du kan utrusta ditt hemmakontor på rätt sätt.

En bekväm stol

Om du spenderar stor tid av din arbetsdag sittandes i en stol är det också viktigt att stolen är bekväm. Och medan du säkert har någon stol hemma som du inte har något emot att sitta en längre tid i, kanske det istället inte är en stol du riktigt kan arbeta effektivt från. Att investera i en riktigt kontorsstol kan vara en mycket bra idé och du kan hitta dem i många olika prisklasser.

Organiseringshjälpmedel

Trots den utsträckning vi sköter saker via datorer och liknande enheter är det fortfarande väldigt vanligt att ha att göra med papper av olika slag. Om du tänker på ditt eget arbete på din vanliga arbetsplats kan du säkert dra slutsatsen om du behöver skaffa saker för att organisera pappersarbete av något slag.

Webbkamera

Har du en laptop har du nästan säkert en webbkamera i den också som du kan använda. Men med en stationär behöver du köpa den separat. Du behöver dock knappast en väldigt dyr för något som videomöten. Så länge du åtminstone syns kan du delta i möten mycket mer effektivt.

Ett bra headset

Även om du inte har ett jobb där du sitter i telefonen hela tiden kan det vara väldigt praktiskt att ha ett bra headset till hemmakontoret. Kan du både koppla in det i mobilen och datorn kan du ju dessutom använda det för eventuella videomöten via datorn.