Hitta rätt nyckelpersoner

För att ett företag skall fungerar bra så krävs det rätt personer på rätt plats. Vi har tidigare diskuterat hur viktigt det är i form av allmän rekrytering, men nu skall vi dyka djupare på en specifik del. Nämligen executive search.

välkommen till laget

Executive search

Executive search betyder kort och gott chefsrekrytering. Ett annat bra sätt att sammanfatta det är sökandet efter nyckelpersoner. De personerna som har störst påverkan på din verksamhet och som är viktiga för att föra den framåt.

För det första så bör man som alltid vara väldigt klar med vad man behöver. Här är det viktigt att vara klar med vad det är som behövs och inte bara fokusera på de kompetenser som den förra personen på positionen hade. Granska hela företaget och se efter vad det är för kompetenser som saknas. I många fall så kommer man säkert fram till kompetenser som vore bra att ha men inte är helt nödvändiga. Även om dessa inte är något som ni annonserar ut som ett krav så är det bra att ha dem i åtanke då ni gallrar i ansökningarna.

Headhunting

Detta med annonsering och ansökningar kan ofta vara ett problem på flera fronter. För det första så är det inte säkert att de personerna som ni är ute efter finns där ni annonserar. Det kan också vara så att ni missar viktiga detaljer under rekryteringsprocessen om ni inte har stor erfarenhet av chefsrekrytering sedan tidigare. Det är bland annat på grund av dessa två problem som det kan vara extra bra att anlita ett headhuntingföretag för att hitta dessa nyckelpersoner. Headhuntingföretag som Headagent har mångåriga erfarenheter av att just hitta nyckelpersoner och kan rekryteringsprocesserna innan och utantill. För er så betyder detta att ni kan ta det lite lugnare och istället fokusera på ert företag och vad ni behöver.

Deras kompetenser betyder även att ni kan hitta de personerna som annars kanske inte skulle sökt eller som på annat sätt skulle flugit under er radar.

Då det kan vara en känslig process att rekrytera kan det vara bra att ta hjälp av proffs, eller att se till att vara rejält påläst hur en rekrytering bör gå till. Du bör se till att det finns en kravspecifikation där du beskrivit vilka förväntningar du har på den blivande chefen och vilken roll han ska ha både internt och extern. LinkedIn kan vara ett bra verktyg när du söker personal och kanske vill headhunta, men du kan även välja att annonsera och rikta din annons för att nå bäst spridning till den typ av person som du söker. Vilken strategi du än väljer kommer du att nå framgång bara du vågar vara nyfiken och öppen för nya frågor och utmaningar.